Privacyverklaring: Waarvoor verwerken wij jouw persoonsgegevens?


Wij respecteren de privacy van onze gebruikers. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet. Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze website.

Over ons
De website www.allebatterijen.nl is een handelsnaam van en wordt beheerd door Batterij Import Nederland BV. Batterij Import Nederland BV is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Onze gegevens zijn:

Allebatterijen.nl
p.a. Molentiend 10
5469 EK  Erp (NB)
T. 0413-210598

KvK: 16044284

Bestellen middels een beveiligde verbinding
Wanneer je iets bij ons bestelt, wil je geen ongenode gasten die zien wat je bestelt. Of erger nog: die er met jouw persoonsgegevens vandoor gaan. Daarom gaat al ons dataverkeer over een beveiligde SSL verbinding, deze kun je herkennen aan het groene slotje in de browserbalk. Allebatterijen.nl slaat website gerelateerde informatie op in een beveiligde database gehost in Nederland. En daar blijven ze ook. We geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Beloofd!

SSL certificaat

Wanneer je een bestelling plaats in onze webshop hebben we wel wat NAW gegevens van je nodig zoals je naam en adres gegevens. Je kunt hiervoor een account aanmaken of ervoor kiezen om als gast een bestelling te plaatsen. Alle betalingen lopen via onze psp Buckaroo.

Payment Service Provider Buckaroo

  • Alle financiële transacties op deze website worden veilig begeleid door Buckaroo
  • Buckaroo is een onafhankelijke derde partij en respecteert je privacy
  • De betalingsverbinding tussen Allebatterijen.nl en Buckaroo is altijd beveiligd* middels SSL
  • Regel zelf eenvoudig online betalingen
  • Duidelijke en vertrouwde betalingsschermen vanuit je eigen bank
  • De betaalmethode Achteraf betalen wordt gefaciliteerd door Afterpay. Afterpay hanteert een strikt privacybeleid. De algemene voorwaarden van Afterpay vindt je hier.
Buckaroo is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende payment service provider (PSP) in Europa.

Met welk doel gebruiken we je persoonsgegevens?
De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:
  • Je naam en e-mailadres gebruiken we voor het versturen van commerciële nieuwsbrieven (maximaal 12x per jaar) nadat we jouw toestemming hiervoor hebben verkregen middels een dubbele Opt-in via Mailchimp.com
  • Wanneer jij ons contactformulier invult, zijn jouw naam en e-mailadres nodig om jou van een reactie te kunnen voorzien, verder gebruiken we deze gegevens nergens anders voor. Door de gegevens aan ons te verstrekken geef je ons toestemming om de gegevens voor boven-genoemde doeleinden te gebruiken
  • Wanneer je gebruikt maakt van onze chatfunctie op de website, kan jouw naam en e-mailadres nodig zijn om jou van een reactie te kunnen voorzien, verder gebruiken we deze gegevens nergens anders voor. Door de gegevens aan ons te verstrekken geef je ons toestemming om de gegevens voor boven-genoemde doeleind te gebruiken. 
Met wie delen we je persoonsgegevens?
Je persoonsgegevens voor inschrijving voor onze nieuwsbrief worden opgeslagen op servers van Mailchimp. Je kunt je op ieder moment via een link in de nieuwsbrief weer afmelden. De servers van Mailchimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework en Mailchimp stelt zich aan de daaruit voortvloeiende principles te houden. Dit betekent dat er sprake is van een adequaat beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Meer informatie kun je vinden in de privacyverklaring van MailChimp. Daarnaast delen wij gegevens, die we verkregen hebben via het plaatsen van een bestelling in onze webshop met Facebook om zo advertentiedoelgroepen aan te maken. Jouw gegevens kunnen door Facebook ook worden doorgegeven naar de Verenigde Staten. Ook deze doorgifte van gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie kun je vinden in de privacyverklaring van Facebook.  
Social media
Als je via sociale media communiceert met Allebatterijen.nl, bijvoorbeeld als je commentaar plaatst, media uploadt, een bericht verzendt, een artikel van onze website deelt of op een like knop klikt, kunnen we gegevens zoals je (gebruikers)naam, woonplaats en e-mailadres. 
Reviews
Nadat je een bestelling hebt geplaats in onze webshop ontvang je een uitnodiging om een review te schrijven over ons bedrijf en onze dienstverlening. De review die je plaatst is zichtbaar voor anderen, je bepaalt zelf of je dit anoniem doet of eventueel met een nickname. Deze reviewfunctie wordt gefaliliteerd door Feedback Company. Meer informatie kun je vinden in de privacyverklaring van Feedbackcompany
Bewaartermijn
Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor onze nieuwsbrief, zullen je persoonsgegevens binnen 3 maanden uit het systeem worden verwijderd. De gegevens die wij gebruiken om te antwoorden op een bericht dat jij aan ons hebt gestuurd middels ons contactformulier, via onze social media kanalen of offline chatformulier, worden binnen 6 maanden na onze laatste correspondentie met jou verwijderd.
Rechten
Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverwerking op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wil weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek doen. Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens (dataportatie). Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen.
Wij zullen je verzoek binnen 2 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan een e-mail. Je kunt je verzoek aan ons e-mailen via klantenservice@allebatterijen.nl Indien bovenstaande mogelijkheden niet voldoende worden geacht, behoud je het recht op het indienen van een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de Autoriteit Persoonsgegevens.
Wijzigingen
Wij behouden ons het recht voor wijzigingen in deze privacyverklaring aan te brengen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding
Disclaimer & Cookies
Hier lees je onze disclaimer en alles over ons cookie beleid